06 October 2023

Institutul de Studii Financiare și Autoritatea de Supraveghere Financiară în parteneriat cu Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad vă invită în data de 13 octombrie 2023, ora – 15:00 la Seminarul de Perfecționare Vocațională SmartFIN@ISF și Laboratorul Academic. Seminarul cuprinde prezentări interactive pe subiectul carierei și prezentări de studii de caz, aspecte tehnice și practice din domeniul asigurărilor, pieței de capital, pensii.


Invitați speciali la sesiunea din 13 octombrie:

Prof.univ.dr. Marian SIMINICĂ, Director executiv al ISF și profesor universitar doctor la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, susține cursuri la disciplinele Analiză economico-financiară și Diagnosticul financiar al firmei și este conducător de doctorat în domeniul Contabilitate. Are o experiență bogată în managementul universitar, ocupând funcția de Prodecan al Facultății (2008 – 2012), responsabil cu cercetarea științifică și asigurarea calității învățământului, precum și pe cea de Decan, în perioada 2012 – 2016. A fost Vicepreședinte al Consiliului Director al Asociației Facultăților de Economie din România (2012-2016). Este membru al mai multor asociații profesionale din domeniul economic, respectiv: expert evaluator ANEVAR, fiind Secretar General al asociației în perioada 2016-2017; expert contabil, membru CECCAR; consultant fiscal, membru CCFR. Din anul 2014 este Vicepreședinte al Societății Române de Analiză Economico - Financiară (SRAEF). Din anul 2017 este membru al Comisiei CNATDCU ”Științe Economice și Administrarea Afacerilor”, iar din anul 2018 membru al Comisiei de experți permanenți ARACIS, contribuind la evaluarea externă a numeroase programe de studii de licență și masterat din domeniul economic. Are o vastă experiență în activitatea de cercetare științifică concretizată în publicarea a 7 cărți și manuale universitare, peste 60 articole în reviste de specialitate, dintre care 12 articole în reviste indexate Web of Science cu AIS nenul, participarea la conferințe naționale și internaționale, participarea la contracte de cercetare științifică ca director de grant sau membru în echipa de cercetare. Este recenzor pentru mai multe reviste indexate Web of Science și membru în comitetul de redacţie pentru mai multe reviste indexate în Baze de Date Internaționale. Direcțiile principale de cercetare sunt: performanțele financiare și riscurile întreprinderilor; analize economico-financiare sectoriale; modele de cercetare a comportamentului întreprinderilor.

Paul BARANGĂ ,Licențiat în științe economice și juridice, a dobândit titlul de Doctor în domeniul Finanțe în anul 2020. Are o experiență vastă în domeniul serviciilor și instrumentelor financiare obținută în ultimii 17 ani, atât în mediul privat, cât și în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, unde a ocupat diferite funcții precum: specialist piețe reglementate, șef serviciu, director adjunct sau director. A participat la formarea profesională a specialiștilor în domeniul pieței de capital românești în calitate de lector autorizat la diferite organisme de formare profesională. În prezent lucrează în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară ocupând funcția de Director al Direcției Supraveghere Integrată. 

Alexandru CIUNCAN, Președinte și Director General UNSAR, are o experiență de peste 20 ani în domeniul asigurărilor și pensiilor private în Europa Centrală și de Est, cu expertiză în mod special în zona de business conduct, reglementare, protecția consumatorului, media și jurnalism financiar. Începând cu septembrie 2018, Alexandru ocupă poziția de Director General al UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, iar din august 2019 este Membru în Consiliul Director al ISF-Institutul de Studii Financiare.Între 2013 și 2018, Alexandru a fost membru al IRSG și al OPSG, cele două grupuri de Stakeholderi din cadrul EIOPA - Autoritatea Europeană de Supraveghere în Asigurări și Pensii Ocupaționale, participând la elaborarea și dezbaterea unor acte legislative cu impact pe termen lung asupra industriilor asigurărilor și pensiilor private. În același timp, a deținut funcțiile de Secretar General al APPA - Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor – ONG-ul care a dezvoltat primele campanii naționale de informare și educare a consumatorilor - și de Managing Partner al XPRIMM, o companie românească de media specializată în industria de asigurări din CEE și SEE.Alexandru CIUNCAN a urmat cursurile Facultății de Management din cadrul Academiei de Studii Economice București, deține un Certificat Profesional în Management (OPEN University Business School, UK) și este licențiat PMP-Project Management Professional și ACP-Agile Certified Professional (Project Management Institute, USA).

Stefan MUSGOCIU, activează în piața de capital din anul 2007, inițial a fost jurnalist pe piața de capital la agenția de presă Mediafax, până în anul 2014, cand s-a alăturat echipei Bursei de Valori București.A facut parte din echipele care au lansat doua dintre cele mai importante programe de educație financiară ale Bursei de Valori București:

Tudor IRIMIEA a absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din Cluj Napoca in anul 2007, specializarea Economia Comertului, Turismului si Serviciilor. In perioada 2007-2008 a lucrat ca si Analist de Risc in cadrul CEC Bank S.A, iar in 2008-2009 a ocupat functia de Relationship Manager in cadrul Bancii Intesa Sanpaolo S.A. Din anul 2013 ocupa functia de broker de actiuni al SSIF BRK Financial Group S.A. iar in 2015 infiinteaza primul club al investitorilor din Romania. Din Iulie 2017 se alatura echipei BT Asset Management SAI S.A cu atributii directe de promovare a produselor in Transilvania. Din data de 01.04.2022 a fost promovat in functia de Director Vanzari si Marketing.

-