15 November 2023

Institutul de Studii Financiare în parteneriat cu Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia prin Facultatea de Științe Economice vă invită în data de 21 noiembrie 2023, ora – 15:00 la Seminarul de Perfecționare Vocațională SmartFIN@ISF, ce va avea loc în Sala Senatului. Seminarul cuprinde prezentări interactive pe subiectul carierei și prezentări de studii de caz, aspecte tehnice și practice din domeniul asigurărilor, pieței de capital, pensii.


Invitați speciali la sesiunea din 21 noiembrie:

Prof.univ.dr. Marian SIMINICĂ, Director executiv al ISF și profesor universitar doctor la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, susține cursuri la disciplinele Analiză economico-financiară și Diagnosticul financiar al firmei și este conducător de doctorat în domeniul Contabilitate. Are o experiență bogată în managementul universitar, ocupând funcția de Prodecan al Facultății (2008 – 2012), responsabil cu cercetarea științifică și asigurarea calității învățământului, precum și pe cea de Decan, în perioada 2012 – 2016. A fost Vicepreședinte al Consiliului Director al Asociației Facultăților de Economie din România (2012-2016). Este membru al mai multor asociații profesionale din domeniul economic, respectiv: expert evaluator ANEVAR, fiind Secretar General al asociației în perioada 2016-2017; expert contabil, membru CECCAR; consultant fiscal, membru CCFR. Din anul 2014 este Vicepreședinte al Societății Române de Analiză Economico - Financiară (SRAEF). Din anul 2017 este membru al Comisiei CNATDCU ”Științe Economice și Administrarea Afacerilor”, iar din anul 2018 membru al Comisiei de experți permanenți ARACIS, contribuind la evaluarea externă a numeroase programe de studii de licență și masterat din domeniul economic. Are o vastă experiență în activitatea de cercetare științifică concretizată în publicarea a 7 cărți și manuale universitare, peste 60 articole în reviste de specialitate, dintre care 12 articole în reviste indexate Web of Science cu AIS nenul, participarea la conferințe naționale și internaționale, participarea la contracte de cercetare științifică ca director de grant sau membru în echipa de cercetare. Este recenzor pentru mai multe reviste indexate Web of Science și membru în comitetul de redacţie pentru mai multe reviste indexate în Baze de Date Internaționale. Direcțiile principale de cercetare sunt: performanțele financiare și riscurile întreprinderilor; analize economico-financiare sectoriale; modele de cercetare a comportamentului întreprinderilor.

Mircea Ștefan SOLOVĂSTRU, cu o experienţă profesională în domeniul Pieței de Capital de peste 25 ani, licenţiat în domeniul economic în cadrul Universității “Babeş Bolyai” din Cluj -Napoca – promoția 1997. Mereu preocupat de propria dezvoltare profesională şi educaţională în domeniul Pieței de Capital, a absolvit în anul 2006 programul de studii universitare de masterat în domeniul Bănci şi Pieţe de Capital, în cadrul aceleași universități. Ulterior, în anul 2014 a obținut titlul de doctor în economie domeniul finanțe, tema de cercetare fiind “Consolidarea Pieţei de Capital din România, prezent și perspective”. Din punct de vedere profesional, a debutat în Piața de Capital în anul 1996 în cadrul Unicapital SA - Societate de Servicii și Investiții Financiare (SSIF), director regional. În perioada 2007-2011 și-a desfășurat activitatea didactică fiind șef lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. În perioada 2019-2020 și 2021-2022 se regăsește în cadrul Academiei de Studii Economice din București în calitate de cadru didactic asociat, iar începând cu luna martie a anului 2022 în cadrul CNAI (Colegiul National de Afaceri Interne). Din anul 2013 până în prezent este vicepreședinte al Organizației Profesioniștilor Pieței de Capital. Începând cu aprilie 2014 este Membru titular în Comisia de Admitere la Tranzacționare (Comisia Specială cu competențe consultative a Bursei de Valori București), aflându-se la al 4-lea mandat. Experiența profesională l-a recomandat ca începând cu anul 2011 să ocupe funcția de Membru în Consiliul de Administrație al SSIF Swiss Capital S.A, Societate de Servicii și Investiții Financiare, unul din primii trei Brokeri de pe Piața de Capital din Romania. Swiss Capital este recunoscută în piață drept compania ce a intermediat unele dintre cele mai mari tranzacții pe Piața de Capital din România. Decembrie 2020 marchează alegerea acestuia ca membru în Consiliul de administrație al CCP.RO Bucharest SA - Contrapartea Centrală, proiect major pentru funcționarea Pieței de Capital și a Pieței de Energie din România, cu potențial de a fi pusă și la dispoziția altor state.

Tudor IRIMIEA a absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din Cluj Napoca in anul 2007, specializarea Economia Comertului, Turismului si Serviciilor. In perioada 2007-2008 a lucrat ca si Analist de Risc in cadrul CEC Bank S.A, iar in 2008-2009 a ocupat functia de Relationship Manager in cadrul Bancii Intesa Sanpaolo S.A. Din anul 2013 ocupa functia de broker de actiuni al SSIF BRK Financial Group S.A. iar in 2015 infiinteaza primul club al investitorilor din Romania. Din Iulie 2017 se alatura echipei BT Asset Management SAI S.A cu atributii directe de promovare a produselor in Transilvania. Din data de 01.04.2022 a fost promovat in functia de Director Vanzari si Marketing.

Ramona Ardeleanu s-a alăturat forței de vânzări NN Asigurări de Viață în 2012 și este Unit Manager din 2014. Din acest rol, Ramona este responsabilă de activitatea și dezvoltarea echipei de consultanți financiari din Alba Iulia, iar împreună susțin clienții să își construiască un plan financiar prin care protejează tot ce contează mai mult pentru ei și își asigură un viitor financiar mai bun.

21 nov Alba