Regulamentul Concursului Idei de Viitor organizat de Institutul de Studii Financiare în perioada 22 februarie – 15 aprilie 2021


Art. 1 - Definiții
În înțelesul prezentului Regulament (denumit în cele ce urmează „Regulamentul”) termenii și expresiile de mai jos au următoarea semnificație:
1.1 Organizator – Institutul de Studii Financiare, cu sediul în București, Str. Popa Petre nr. 24, sector 2, București, România, cod poștal 013356, având Codul de Înregistrare Fiscală RO25285051, înscris în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor aflat la grefa Judecătoriei Sector 2, București sub nr.3/13.12.2017, număr de date operator cu caracter personal 20386, având cont bancar nr. RO15BTRL04501205S4900901, deschis la Banca Transilvania Sucursala Victoria, reprezentat legal de dl. prof. univ. dr. Siminică Marian Ilie – Director Executiv, denumit în continuare ISF;
1.2 Participanții la concurs – orice student al unei Facultăți de profil economic din cadrul unei instituții de învățământ superior acreditate din România, cu excepția excluderilor de la Art. 3.9.


Art. 2 - Prevederi generale
2.1 Prevederile prezentului Regulament sunt aplicabile și obligatorii pentru toți Participanții la concursul Idei de Viitor în cadrul proiectului SmartFIN@ISF – ediția 2021.
2.2 Concursul Idei de Viitor în cadrul proiectului SmartFIN@ISF are ca scop realizarea de materiale de promovare a educației financiare (flyere, afișe, broșuri, clip-uri distribuite on-line, etc.) și organizarea unei mini sesiuni de educație financiară. Materialele câștigătoare vor fi promovate pe paginile de socializare ale ISF și ale altor companii/asociații profesionale partenere, din domeniul asigurărilor, pensiilor private și piață de capital.
2.3 Regulamentul oficial al Concursului este disponibil în mod gratuit oricărui solicitant, pe întreaga durată a concursului, în format electronic, prin accesarea paginii dedicate concursului pe site-ul ISF.
2.4 Organizatorul poate lua decizia de a mediatiza Concursul ce face obiectul prezentului Regulament, în scopul informării publicului, inclusiv prin intermediul unor materiale publicitare și/sau cu rol informativ. Informațiile pe care astfel de materiale le pot conține vor fi interpretate în conformitate cu prevederile prezentului Regulament. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica și/sau completa prezentul Regulament, precum și dreptul de a suspenda și/sau înceta și/sau întrerupe desfășurarea Concursului, cu condiția înștiințării prealabile cu privire la orice modificare a vreuneia din prevederile acestuia. Orice modificări/completări aduse prevederilor acestui Regulament vor fi cuprinse în acte adiționale și vor fi comunicate către public prin publicarea pe pagina dedicată Concursului, de pe site-ul ISF.


Art. 3 - Înscrierea Participanților
3.1 Vor fi considerați eligibili pentru Concurs doar studenții din cadrul unei instituții de învățământ superior acreditate din România, indiferent de forma de învățământ (toți anii de studiu), la programele de studii de tip economic. Participarea la Concurs este gratuită, iar limba de comunicare este limba română.
3.2 La nivelul fiecărei universități implicate se vor organiza echipe formate din 3 studenți, coordonate de un cadru didactic. Fiecare echipă își va stabili o temă de proiect, o va comunica Organizatorului prin coordonator, și va lucra la realizarea sa o perioadă de 1-2 luni.
3.3 Subiectul concursului constă în realizarea de materiale originale de promovare a educației financiare (flyere, afișe, broșuri, clip-uri distribuite on-line etc) și organizarea unei mini sesiuni de educație financiară. Proiectele vor avea ca temă:
- gestiunea bugetului personal,
- economisirea și investirea pe piața de capital,
- alegerea fondului de pensii Pilonul II/III,
- asigurarea locuinței,
- digitalizarea serviciilor financiare nebancare,
- evitarea tentativelor de fraudă în asigurări,
- asigurări medicale,
- alegerea unei oferte de asigurări cu ajutorul brokerului,
- relația consumatorului cu instituții financiare nebancare,
etc.
3.4 Perioada de înscriere a echipelor și temei de proiect este 22 februarie – 30 martie 2021, la adresa de poștă electronică evenimente@isf.ro, subiect „Idei de Viitor”. În perioada 31 martie - 15 aprilie 2021 proiectele propuse în concurs vor fi transmise la adresa de poștă electronică evenimente@isf.ro, subiect „Idei de Viitor”.
3.5 Înscrierea se realizează prin transmiterea datelor de contact ale profesorului coordonator către Organizator, email evenimente@isf.ro, subiect „Idei de Viitor” (nume complet, adresă de mail, telefon de contact, universitatea, facultatea, județul și localitatea în care se află universitatea – aceste date sunt necesare în vederea identificării, nu sunt luate în calcul în actul de jurizare) și a temei de educație financiară aleasă pentru realizarea proiectului.
3.6 Înscrierea se realizează în perioada de înscriere prevăzută la Art. 3.4 prin transmiterea de către fiecare profesor coordonator, la adresa de poștă electronică evenimente@isf.ro a informațiilor prevăzute la Art. 3.5.
3.7 Înscrierile care nu cuprind toate datele prevăzute la Art.. 3.5 nu sunt luate în considerate în cadrul jurizării.
3.8 Datele și documentele transmise în emailul de înscriere nu vor putea fi modificate ulterior transmiterii către Organizatori.
3.9 Nu se iau în considerare înscrieri ale angajaților Organizatorului, ale soților/soțiilor respectivilor angajați și cele ale rudelor sau afinilor angajaților (până la gradul al II-lea inclusiv).
3.10 Participanții se obligă, la momentul înscrierii, ca toate informațiile furnizate să fie reale, în conformitate cu legislația aplicabilă și să răspundă la orice solicitare de probare a veridicității informațiilor respective, în cazul în care aceasta este efectuată de către Organizatori. Participanții sunt unicii responsabili pentru datele furnizate.
3.11. Refuzul de a furniza datele necesare înscrierii în Concurs sau furnizarea de date inexacte sau incomplete are drept consecință interzicerea participării la Concurs, respectiv imposibilitatea de a putea fi desemnat câștigător.
3.12. Participanții la Concurs trebuie să fie autorii materialelor specificate la Art. 3.3. și garantează față de Organizator originalitatea acestora, respectiv că utilizarea acestora de către Organizator conform prevederilor Regulamentului nu încalcă niciun alt drept de autor sau alte drepturi similare de proprietate industrială, comercială sau intelectuală.
3.13. Participanții înțeleg și declară că Organizatorul nu răspunde în nicio măsură și în niciun mod pentru conținutul și/sau autenticitatea materialelor participante la Concurs.
3.14. Participanții garantează Organizatorului că nimic legat de utilizarea materialelor de către Organizator conform prevederilor Regulamentului nu ar putea da naștere, după propriile aprecieri și cunoștințe, unei urmăriri penale sau acțiuni civile.
3.15. În cazul încălcării de către un Participant a prevederilor de la Art. 3.12 și 3.14., acesta îl va despăgubi pe Organizator pentru eventualele prejudicii suferite prin utilizarea materialelor cu care Participantul a concurat, sarcina probei pentru dovedirea încălcării și a întinderii prejudiciului revenind Organizatorului.
3.16. Prezentele garanții au efect și după finalizarea Concursului pe tot parcursul utilizării materialelor de către Organizator.
3.17 Organizatorii își rezervă dreptul de a nu lua în considerare înscrierile care au un conținut sau fac referire la acte calomnioase, obscene, pornografice sau vulgare, defăimătoare, discriminatorii, instigatoare ș.a. și/sau care încalcă drepturile de autor.

Art. 4 - Jurizarea
4.1 Jurizarea va fi efectuată în perioada 21-23 aprilie 2021 de un juriu format din 5 membri desemnați de Organizator, din cadrul ISF. Juriul va analiza materialele propuse în concurs, transmise de participanți și le va nota conform precizărilor de la Art. 4.2.
4.2 Notarea se va face în mod secret de către fiecare membru al juriului, cu note de la 1 la 5, conform unor criterii obiective, calitative și cantitative, precum: atractivitatea mesajului, conținutul și claritatea mesajului transmis, originalitatea ideilor, forma de prezentare (originalitatea formatului), identificarea și mărimea publicului țintă, în care nota 1 reprezintă nota minimă, iar 5 nota maximă.
4.3 Câștigătorii vor fi determinați prin compararea numărului de puncte cumulate, acordate de membrii juriului. Câștigătorul este cel care însumează cel mai mare punctaj. Centralizarea notelor și clasamentul materialelor propuse va fi asigurată de Organizator.
4.4 Pentru cele mai bune 3 materiale propuse în concurs se vor acorda 3 premii în valoare a câte 2400 lei pentru fiecare echipă câștigătoare. Acordarea premiilor se va realiza în baza unui act de identitate valabil.
4.5 Câștigătorii vor fi anunțați public în cadrul evenimentului special organizat de Organizatori.
4.6 Eventualele contestații ale Participanților cu privire la rezultatele jurizării se transmit la sediul Organizatorilor în termen de 24 de ore de la data comunicării câștigătorilor, adresa mail evenimente@isf.ro
4.7 Contestațiile se soluționează în termen de maxim 72 de ore de la data depunerii, de către o comisie formată din 3 persoane desemnate de Organizatori, altele decât cele de la Art. 4.1. În cazul unei contestații, Organizatorii își rezervă dreptul de a solicita contestatarului documente justificative. De asemenea, Organizatorii își rezervă dreptul de a retrage un premiu în cazul unei plângeri considerate întemeiate. Rezultatul soluționării contestației se transmite Participantului care a formulat contestația în termen de 3 zile lucrătoare de la data depunerii contestației.
4.8. Materialele desemnate câștigătoare devin proprietatea Organizatorului după acordarea premiilor.


Art. 5 - Încetarea / Întreruperea Concursului. Forța majoră
5.1. Concursul poate înceta înainte de împlinirea perioadei prevăzute, în cazul producerii unui eveniment ce constituie forță majoră, inclusiv în cazul imposibilității Organizatorului, din motive independente de voința sa, de a asigura desfășurarea în bune condiții a Concursului.
5.2. Forța majoră înseamnă orice eveniment care nu poate fi prevăzut, controlat sau remediat de către Organizator, inclusiv imposibilitatea Organizatorului, din motive independente de voința sa, și a cărui apariție îl pune pe acesta din urmă în imposibilitatea de a-și îndeplini obligațiile asumate prin Regulament.
5.3 Concursul mai poate înceta înainte de împlinirea perioadei stabilite ori poate fi suspendat oricând, în baza liberei decizii a Organizatorului, cu condiția ca acesta să comunice în prealabil o astfel de situație și cu respectarea prevederilor Art. 2.4 de mai sus.


Art. 6 – Litigii
6.1 Eventualele litigii apărute între Organizator și Participanți cu privire la orice aspect legat de desfășurarea Concursului se vor soluționa pe cale amiabilă, iar în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente, din municipiul București.
6.2 Eventualele reclamații legate de derularea Concursului se pot trimite pe adresa Organizatorului în termen de 3 zile de la anunțarea rezultatelor. După expirarea acestui termen, Organizatorul nu va mai lua în considerare nicio reclamație.


Art.7 - Taxe și impozite
7.1. OrganizatorulOrganizatorul esteeste rrăăspunzătorspunzător numainumai pentrupentru calcularea,calcularea, rerețținereainerea lala sursăsursă șiși virareavirarea lala bugetulbugetul dede statstat aa impozituluiimpozitului aplicabilaplicabil veniturilorveniturilor individualeindividuale dindin premiipremii înîn conformitateconformitate cucu art.art. 110110 dindin CodulCodul Fiscal,Fiscal, înîn condițiilecondițiile înîn carecare valoareavaloarea acestoraacestora depășeștedepășește pragulpragul legallegal dede 600600 leilei,, ororiceice altealte obligațiiobligații dede oriceorice altăaltă natură,natură, înîn legăturălegătură cucu acesteaacestea fiindfiind înîn sarcinasarcina exclusivăexclusivă aa câștigătorilor.câștigătorilor.

Art. 8 - Prelucrarea datelor personale
8.1. Organizatorul se obligă să respecte prevederile Regulamentului 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE („RGDP”), aplicabil începând cu 25 mai 2018.
Datele personale ale participanților sunt prelucrate de Organizatorul ISF în calitate de operator de date în condițiile și pentru scopurile prezentate mai jos.


8.2. Categorii de date cu caracter personal prelucrate în cadrul Concursului și scopul prelucrării acestora:
În scopul organizării Concursului, participării persoanelor vizate interesate la Concurs, validării înscrierilor, jurizării proiectelor/materialelor, acordării premiilor și promovării proiectelor desemnate câștigătoare pe site-ul Organizatorului și/sau al Partenerilor acestuia, soluționării plângerilor legate de desfășurarea Concursului, precum și a îndeplinirii obligațiilor fiscale de către Organizator, vor fi prelucrate următoarele categorii de date cu caracter personal:
a) Nume și prenume Participanți, adresă de poștă electronică, telefon de contact, universitatea, facultatea, județul și localitatea în care se află universitatea – aceste date sunt necesare în scopul identificării (nu sunt luate în calcul în actul de jurizare), validării câștigătorilor și acordării premiilor;
b) Pe lângă datele personale menționate la lit. a) pentru câștigători se vor prelucra și datele persoanele constând în CNP, adresa de domiciliu sau reședința ori alte date cu caracter personal necesare calculării, reținerii la sursă și virării la bugetul de stat a impozitului aplicabil veniturilor obținute din premii;
c) date prelucrate prin intermediul cookie-urilor aferente website-ului Organizatorului pe care este publicat Regulamentul atât timp cât aceste date au caracter personal.
Refuzul de a furniza datele necesare înscrierii in Concurs are drept consecință imposibilitatea de a participa la Concurs.


8.3. Temeiul juridic al prelucrării datelor cu caracter personal este reprezentat de:
- consimțământul participanților prin înscrierea în Concurs și acceptarea prevederilor Regulamentului (art. 6 alin. (1) lit. a) din GDPR);
- îndeplinirea obligațiilor legale ce revin Organizatorului conform prevederilor legislației financiar-contabile și fiscale (art. 6 alin. (1) lit. c) din GDPR);
- interesul legitim al Organizatorului în organizarea și desfășurarea Concursului și soluționarea contestațiilor legate de Concurs (art. 6 alin. (1) lit. f) din GDPR).


8.4. Destinatarii datelor prelucrate:
Organizatorul poate dezvălui datele cu caracter personal ale Participanților către:
• partenerii Organizatorului, respectiv acele instituții de învățământ superior din care fac parte participanții la Concurs, acționând ca persoane împuternicite. Această dezvăluire are loc numai în măsura necesară și cu instrucțiuni clare și numai dacă au fost luate măsuri tehnice și organizatorice adecvate. Datele nu pot fi folosite de către aceste persoane pentru niciun alt scop (în special pentru scopuri proprii de marketing);
• furnizori de servicii bancare (în scopul acordării premiilor).
În afara celor de mai sus datele personale ale Participanților pot fi dezvăluite autorităților publice sau instanțelor de judecată, dacă acest lucru este obligatoriu conform legii.
Datele Participanților nu sunt folosite pentru a lua decizii automate și nici nu se vor transfera către State sau Organizații care nu aparțin Spațiului Economic European (SEE).

8.5. Durata prelucrării.
După caz, datele cu caracter personal ale Participanților vor fi stocate de către Operator pe perioada de desfășurare a Concursului și soluționării contestațiilor sau litigiilor, iar în cazul câștigătorilor și pe perioadele prevăzute de reglementările în materie fiscal-contabilă și de arhivare. La expirarea perioadei de stocare a datelor cu caracter personal, Operatorul va șterge/distruge aceste date de pe mijloacele de prelucrare și stocare.


8.6. Securitatea datelor cu caracter personal:
Operatorul și, după caz, eventualii Împuterniciți se obligă să aibă implementate măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător datelor cu caracter personal aparținând Participanților.


8.7. Drepturile Participanților în legătură cu prelucrarea datelor personale:
(a) Acolo unde prelucrarea este bazată pe consimțământul Participantului aveți dreptul de a va retrage consimțământul la orice moment;
(b) Dreptul de acces: puteți cere informații despre datele personale pe care le deținem despre dvs., inclusiv informații despre categoriile de date cu caracter personal pe care le avem în posesia sau controlul nostru, scopul în care sunt prelucrate, sursa în cazul in care nu le-am obținut direct, categorii de destinatari dacă este cazul. Puteți obține de la noi o copie gratuită a datelor personale pe care le deținem despre dumneavoastră. Dacă solicitați mai multe copii ale datelor dumneavoastră personale, vă putem percepe o taxă rezonabilă bazată pe costurile administrative. Aveți dreptul la informare privind măsurile noastre de protecție pentru transferul datelor dumneavoastră personale într-o țară din afara UE si Spațiului Economic European (SEE) dacă noi transferăm datele dumneavoastră personale într-o tara din afara UE si SEE;
(c) Dreptul la rectificare: Puteți obține rectificarea datelor personale referitoare la dumneavoastră, prin cerere adresată la datele de contact menționate mai jos;
(d) Dreptul la restricționare: Puteți obține din partea noastră restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră personale, în cazul în care:
• contestați corectitudinea datelor dumneavoastră personale, pentru perioada de care avem nevoie pentru a verifica corectitudinea,
• prelucrarea este nelegală dacă solicitați restricționarea prelucrării în locul ștergerii datelor dumneavoastră personale,
• nu mai avem nevoie de datele dumneavoastră personale, dar dumneavoastră le solicitați pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea pretențiilor legale, sau
• aveți obiecții legate de prelucrare în timp ce noi verificăm dacă motivele noastre întemeiate prevalează.
(e) Dreptul la portabilitate: Începând cu data de 25 mai 2018 aveți dreptul de a primi datele dumneavoastră personale pe care ni le-ați furnizat, iar în cazul în care este posibil din punct de vedere tehnic, să solicitați ca noi să transmitem datele dumneavoastră personale (pe care ni le-ați furnizat) unei alte organizații.
Aceste doua drepturi sunt drepturi pe care le aveți dacă, în mod cumulativ:
• Vă prelucrăm datele personale cu mijloace automate;
• Ne bazăm, în prelucrarea datelor dumneavoastră personale, pe consimțământul dumneavoastră sau prelucrarea de către noi a datelor dumneavoastră personale este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteți parte;
• datele dumneavoastră personale ne sunt furnizate de dumneavoastră și transmiterea datelor acestora nu are un efect negativ asupra drepturilor și libertăților altor persoane. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă o transmitere a datelor dumneavoastră personale unei alte organizații implică, de asemenea, transmiterea datelor personale ale altor persoane (care nu își dau consimțământul pentru acest transfer).
Aveți dreptul să primiți datele dumneavoastră personale într-un format structurat, folosit în mod curent și care poate fi citit automat.
(f) Dreptul la ștergere: Aveți dreptul să solicitați să ștergem datele personale pe care le prelucrăm despre dumneavoastră. Trebuie sa ne conformăm acestei cereri dacă prelucrăm datele dumneavoastră personale, cu excepția cazului în care datele sunt necesare:
• pentru exercitarea dreptului la libertatea de expresie și informare;
• pentru a ne conforma unei obligații legale pe care o avem;
• în scopuri de arhivare în interes public, științific sau pentru studii istorice ori in scopuri statistice; sau pentru a ne exercita drepturile sau apăra în instanță.
(g) Dreptul la obiecție: Puteți obiecta, în orice moment, la prelucrarea datelor dumneavoastră personale din motive legate de situația dumneavoastră particulară, cu condiția ca prelucrarea să nu se bazeze pe consimțământul dumneavoastră ci pe interesele noastre legitime sau pe cele ale unei terțe părți. În acest caz nu vom mai prelucra datele dumneavoastră personale, cu excepția cazului în care (i) putem dovedi motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor si libertăților dumneavoastră sau (ii) sau în cazul în care scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță. Dacă obiectați la prelucrare, vă rugăm să specificați dacă doriți, de asemenea, ca datele dumneavoastră personale să fie șterse, în caz contrar noi doar vom restricționa accesul la acestea.
Puteți obiecta întotdeauna la prelucrarea datelor dumneavoastră personale în scop de marketing direct întemeiat pe interesul nostru legitim, oricare ar fi motivul dumneavoastră. Dacă marketingul s-a bazat pe consimțământul dumneavoastră, vă puteți retrage consimțământul.
(h) Dreptul de a depune o plângere: În cazul în care considerați că a avut loc a încălcare a reglementărilor aplicabile protecției datelor personale sau nu sunteți mulțumit(ă) de răspunsul primit, puteți depune o plângere la Autoritatea Națională pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal:
Nume: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România
Telefon: +40.318.059.211; +40.318.059.212
Fax: +40.318.059.602
Email: anspdcp@dataprotection.ro


Vă rugăm să rețineți:
Perioada de timp: Termenul de soluționare este de 30 de zile și poate fi prelungit din cauza unor motive specifice legate de temeiul legal al plângerii sau de complexitatea cererii dumneavoastră. În orice caz, dacă această perioadă este prelungită, vă vom informa în privința termenului de prelungire și a motivelor care au dus la această prelungire.
Restricționarea accesului: În anumite situații, s-ar putea să nu vă putem acorda accesul la toate sau o parte a datelor dumneavoastră personale din cauza unor restricții legale. Dacă vă refuzăm cererea de acces, vă vom comunica motivul acestui refuz.
Imposibilitatea identificării: În anumite cazuri, s-ar putea să nu vă putem identifica datele personale din cauza elementelor de identificare pe care ni le-ați furnizat în cerere. În astfel de cazuri, dacă nu vă putem identifica drept persoana vizată, nu vom putea da curs cererii dumneavoastră în conformitate cu această secțiune, cu excepția cazului în care ne oferiți informații suplimentare care să ne permită să vă identificăm. Vă vom informa și vă vom da posibilitatea de a ne oferi astfel de detalii suplimentare.
Aceste drepturi pot fi exercitate la cererea Participanților, adresată în scris, la următoarele coordonate de corespondență: București, Str. Popa Petre nr. 24, sector 2, cod poștal 013356, România, email: office@isf.ro. Operatorul va răspunde în cadrul termenului prevăzut de lege, putând inclusiv să solicite prezentarea dovezilor cu privire la identitatea solicitantului.


Art. 9 - Dispoziții finale
9.1 Participanții la concurs nu au posibilitatea de a solicita modificarea parametrilor premiului oferit.
9.2 Pentru participarea la acest concurs nu se percepe de către Organizatori nicio taxă, înscrierea fiind gratuită.
9.3 Prin înscrierea la acest Concurs participanții sunt de acord cu prevederile prezentului Regulament și sunt de acord ca numele să fie făcute publice și folosite în scopuri publicitare, fără alte obligații sau plăți.
9.4 Participanții sunt de acord ca Organizatorul să folosească materialele prezentate în cadrul proiectelor propuse în concurs, în scopul promovării educației financiare, fără nicio pretenție din partea participanților.
9.5 Deciziile Organizatorului privind Competiția sunt finale și aplicabile tuturor Participanților.
9.6 Organizatorul este îndreptățit să ia toate măsurile necesare în caz de tentativă de fraudă, abuz sau orice alte tentative care ar putea afecta imaginea sau costurile pe care le implică organizarea și desfășurarea Concursului.


Despre ISF
Institutul de Studii Financiare, aflat în subordinea Autorității de Supraveghere Financiară, este un centru de excelență în domeniul studierii piețelor de profil și derulării programelor de educație financiare pentru asigurarea competențelor, aptitudinilor și cunoștințelor personalului instituțiilor financiare și a personalului ASF și pentru creșterea nivelului de educație financiară al consumatorilor de servicii și produse financiare non-bancare. Pe termen lung, ISF își propune alinierea activității la cerințele europene, trecerea de la acumularea de cunoștințe la acumularea și evaluarea de competențe, furnizarea de programe de formare profesională pentru domeniul financiar nebancar adaptate noilor procese organizaționale, determinate de cerințele legislative, de dinamica pieței și a cadrului european, contribuind la maturizarea pieței financiare nebancare din România, la crearea capacității acesteia de a face față concurenței induse de globalizare sau efectelor crizelor economice.

isf
Categorie