Institutul de Studii Financiare în parteneriat cu Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca vă invită în data de 13 mai 2021, ora 15:00 la Seminarul de Perfecționare vocațională SmartFIN@ISF. Seminarul cuprinde prezentări interactive pe subiectul carierei și prezentări de studii de caz, aspecte tehnice și practice din domeniul asigurărilor, pieței de capital, pensii.
Invitați speciali la sesiunea din 13 mai:
Prof. univ. dr. Marian SIMINICĂ, Director executiv al ISF și profesor universitar doctor la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, susține cursuri la disciplinele Analiză economico-financiară și Diagnosticul financiar al firmei și este conducător de doctorat în domeniul Contabilitate. Are o experiență bogată în managementul universitar, ocupând funcția de Prodecan al Facultății (2008 – 2012), responsabil cu cercetarea științifică și asigurarea calității învățământului, precum și pe cea de Decan, în perioada 2012 – 2016. A fost Vicepreședinte al Consiliului Director al Asociației Facultăților de Economie din România (2012-2016). Este membru al mai multor asociații profesionale din domeniul economic, respectiv: expert evaluator ANEVAR, fiind Secretar General al asociației în perioada 2016-2017; expert contabil, membru CECCAR; consultant fiscal, membru CCFR. Din anul 2014 este Vicepreședinte al Societății Române de Analiză Economico - Financiară (SRAEF). Din anul 2017 este membru al Comisiei CNATDCU ”Științe Economice și Administrarea Afacerilor”, iar din anul 2018 membru al Comisiei de experți permanenți ARACIS, contribuind la evaluarea externă a numeroase programe de studii de licență și masterat din domeniul economic. Are o vastă experiență în activitatea de cercetare științifică concretizată în publicarea a 7 cărți și manuale universitare, peste 60 articole în reviste de specialitate, dintre care 12 articole în reviste indexate Web of Science cu AIS nenul, participarea la conferințe naționale și internaționale, participarea la contracte de cercetare științifică ca director de grant sau membru în echipa de cercetare. Este recenzor pentru mai multe reviste indexate Web of Science și membru în comitetul de redacţie pentru mai multe reviste indexate în Baze de Date Internaționale. Direcțiile principale de cercetare sunt: performanțele financiare și riscurile întreprinderilor; analize economico-financiare sectoriale; modele de cercetare a comportamentului întreprinderilor.
Conf. univ. dr. Laura Elly NAGHI, doctor în domeniul Finanţe - Asigurări cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul formării profesionale a adulţilor. A finalizat studii post-doctorale în cadrul ASE Bucureşti în domeniul asigurărilor. Are mai multe cărţi publicate în domeniul financiar, articole BDI şi participări la conferinţe internaţionale în mod frecvent. Trainer autorizat ANC, cu certificări internaţionale, a participat la elaborarea de manuale de formare profesională specifice pieţelor financiare nebancare. Susţine prezentări în cadrul evenimentelor organizate în piaţa financiară, inclusiv proiecte de educaţie financiară în rândul elevilor (gimnaziu, liceu) si profesori preuniversitari.
Mihai POPESCU este membru al Consiliului Director al UNSAR și CEO al Ergo Asigurări de Viață (Life Insurance). Până în anul 2020 A fost membru al Board-ului de Administrare al Ergo Asigurări (Non Life). A fost CEO al Aviva Life Insurance și Președintele Comitetului Director al Aviva Pensii România, Director la AIG Life Alico România, Relationship Manager la Citibank România, Brand Manager la Procter & Gamble Balkans.
Ileana BOTEZ este unul dintre pionierii pieței de capital din România, având peste 25 ani experiență în acest domeniu. Din 1995 lucrează la Bursa de Valori București, activând la BVB ca secretar general al societății, coordonând ca și director activitatea de admitere la tranzacționare a societăților pe piețele administrate de Bursă și a intermediarilor la tranzacționare, relația cu acționariatul societății, activitatea de marketing, comunicare și relații internaționale specifice acestui domeniu, precum și în cea de guvernanță corporativă, contribuind la implementarea proiectului Codului de Guvernanță Corporativă al BVB. În prezent coordonează activitatea de admitere la tranzacționare, precum și programul de educație financiară „Fluent în Finanțe”. Este absolventă a MBA Româno-Canadian, specializarea Finanțe, a Facultății de Finanțe și Bănci a ASE, a Facultății de Științe Juridice și Administrative a Universității Creștine Dimitrie Cantemir, precum și trainer atestat de ANC. Este membru în Consiliul Consultativ al Facultății de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori. Din 2020 este doctorand la Academia de Studii Economice, Școala Doctorală Finanțe, cu o temă în domeniul guvernanței corporative.
Daniel SZOCS, Associate Broker in Departamentul Corporate al Otto Broker, are o experienta de peste 12 ani in domeniul asigurarilor. A absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor la Universitatea Transilvania din Brasov. Si-a inceput cariera in domeniul asigurarilor in Departamentul Retail, unde a crescut constant pana la nivelul de Manager Zonal in cadrul Otto Broker. In 2018 a acceptat provocarea de a se reloca in Bucuresti si de a lucra in Departamentul Corporate, pe zona de business development. Asigurarile de Credit Comercial si cele Agricole sunt principalele arii in care s-a specializat, dar fiind un pasionat de tehnologie, a adaugat si Raspunderi Profesionale IT in zone lui de interes.