21 Mai 2024

-

În data de 21 mai 2024, domnul Valentin IONESCU, Președintele ISF, a participat în calitate de invitat special la CONFERINȚA UNIVERSITĂȚILOR - EDIȚIA A IV-A - Învățământul superior din România, pe harta mondială a educației, eveniment găzduit de USAMV București și organizat de trustul de presă, DC Media Group.

„ISF se constituie ca o punte între mediul academic și mediul de business și facilitează accesul pe piața muncii, în domeniul financiar nebancar la joburi din asigurări, piața de capital și cea a pensiilor private“ a subliniat domnul IONESCU.

 

În deschiderea alocuțiunii sale, Președintele ISF a subliniat importanța conexiunii dintre educație și bunăstarea cetătenilor unei țări.
"Dacã un popor este educat financiar inseamnă că acesta, în toate segmentele lui, are acces la sistemul bancar foarte facil, la piața asigurărilor, la bursa de valori, deci credem în faptul că un popor educat financiar poate duce la creșterea solidă a Produsului Intern Brut. De aceea, noi (Institutul de Studii Financiare) suntem parteneri cu 21 de centre universitare din țară."


Cât despre misiunea Institutului de Studii Financiare, el a afirmat că: "Certificăm persone care lucrează în piața asigurărilor, cea de capital și piața pensiilor private, unde activează peste 50.000 de angajați. Avem programe facultative, deci le oferim gratis acestor parteneri educație financiară. Sunt companii către care mergem cu programele noastre de educație financiară. De asemenea, organizăm mai multe evenimente în cursul anului. Avem cursuri de pregätire și de înțelegere a piețelor financiare pe partea de formare profesională, și cel mai important, avem componenta de cercetare, care este o revistă indexată la nivel internațional care apare de două ori pe an în limba englezã. În această revistă publică studenții doctoranzi atât din țară, cât și din afara ei".


Proiectele ISF în educație


Totodată, ISF a devenit parte, anul trecut, din Asociația Facultăților de Economie din România (AFER), iar Valentin lonescu a subliniat câteva programe prin care această instituție transmite mai departe informații prețioase pentru cei care se aflã la început de drum în domeniul finanțelor.
"Câteva proiecte importante din multitudinea de proiecte pe care o avem: Academia de asigurări, SmartFIN, sesiuni de premiere a lucrărilor studențești și paneluri de educație finaciară în cadrul conferințelor universitare.


Ce inseamnă SmartFIN? Este unul dintre proiectele cele mai importante, adresat studenților din cele 21 de centre universitare. Proiectul a luat naștere în 2021, până acum am avut 177 de întâlniri la care au participat peste 12.000 de studenți. Scopul acestui program este să îmbinăm cunoștințele teoretice cu cele practice, mai ales că rolul fundamental al ISF este să faciliteze o punte între mediul academic și mediul de business și accesul pe piața muncii.


Academia de asigurări - AdA este un program profesional dedicat studenților și este realizat impreunã cu Uniunea Natională a Societãtilor de Asigurare - Reasigurare din România (UNSAR)", a conchis Valentin lonescu, președintele ISF.

-

sursa AICI.