Programul se adresează angajaţilor companiilor de asigurări, ai brokerilor şi agenţilor de asigurare, precum şi altor specialişti care doresc să se familiarizeze cu Asigurările de răspundere civila profesionala specifice domeniului construcţiilor. Participanţii trebuie să deţină cunoştinte despre asigurările generale (non-viata).
- Familiarizarea participanţilor cu asigurările de răspundere civilă profesională pentru specialiştii implicaţi în proiectare şi construcţii
- Înţelegerea modului de funcţionare şi a particularităţilor faţă de alte tipuri de asigurări şi în functie de profesia asigurată;
- Înţelegerea riscurilor asigurate, acoperirea în timp, limitele răspunderii, excluderi, despăgubirea.
- Cunoaşterea informaţiilor necesare pentru subscriere.
1. Asigurarea de răspundere profesională pentru specialiştii în construcţii, conform legislaţiei specifice.
2. Înţelegerea modului de funcţionare şi a particularităţilor faţă de alte tipuri de asigurări;
3. Elementele de bază ale contractului de asigurare: părţile implicate, riscurile asigurate; tipuri de costuri şi cheltuieli acoperite; înţelegerea particularităţii poliţei; acoperirea în timp, limitele răspunderii, excluderi, despăgubirea.
4. Poliţa pe toată activitatea vs Poliţa pe proiect.
5. Poliţele solicitate în cadrul procedurilor de achiziţii publice.
6. Răspunderea pentru vicii ascunse.
7. Informaţiile necesare pentru subscriere.
8. Exemple, studii de caz.
9. Concluzii şi întrebări.
Investiția include suport de curs online de tipul share screen și suport din partea trainerului pe durata parcurgerii cursului, precum și certificatul de participare.
Profesioniştii implicaţi în orice proiect de construcţii sunt obligaţi să încheie asigurări de răspundere civilă profesională, conform Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii. Astfel, devine important potenţialul de dezvoltare a acestui tip de asigurare pentru proiectanţi, specialiştii atestaţi tehnico-profesional sau autorizaţi, consultanţi, supervizori. Totodată, asigurarea profesională este necesară în cadrul contractelor de achiziţii publice.
Participanţii la program se vor familiariza cu aceasta formă de asigurare, vor înţelege utilitatea, dar şi oportunităţile de dezvoltare, vor înţelege particularităţile produsului în funcţie de profesia asigurată, riscurile asigurate şi totodată vor cunoaşte informaţiile necesare pentru ofertare.
Programul va avea urmatorul orar:
- 13 ianuarie 2025 – 4 ore intrevalul orar 09.00-13.00
Iulia Nicola - profesionist cu peste 22 de ani de experienta in subscrierea asigurarilor generale corporate si retail, dezvoltarea de produse si managementul echipelor si proiectelor. A lucrat ca Director subscriere la asiguratori de top (Gothaer, Asirom VIG), precum si in cadrul UNSAR, coordonand proiecte pe zona asigurarilor de bunuri, constructii, raspunderi, garantii si agricole.