Azi, 11 martie a avut loc Conferința Europeană a Serviciilor Financiare ECFS 2021, ediția a V-a , în mediul online, la care s-au înscris 118 participanți din mediul academic - cadre didactice, doctoranzi, studenți - din mediul de afaceri - reprezentanți ai companiilor de asigurări, pensii private și investiții, precum și reprezentanți ai Autorităţii de Supraveghere Financiară.
Evenimentul a inclus o sesiune plenară, două dezbateri și 6 paneluri științifice, având 57 de intervenții:
- Dezvoltarea carierei financiare pentru tinerii absolvenţi
- Profesionalizarea piețelor financiare în sprijinul clientului
- Tendințe generale în sectorul serviciilor financiare
- Preocupări moderne în procesul de raportare financiară
- Provocări ale economiei digitalizate
Cu ocazia organizării acestui eveniment au fost oferite 6 premii , după cum urmează:
Premiul pentru cea mai bună prezentare Melinda Timea FULOP, Dan Ioan TOPOR, Alexandra Delia BUGNARIU, Universitatea Babeș Bolyai Cluj, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, pentru lucrarea „Rolul și importanța funcției de audit în cadrul instituțiilor financiare nebancare”
Premiul este oferit participantului din mediul academic cu cea mai bună prezentare, care descrie abordarea pe care aceasta a adoptat-o pentru a comunica cercetarea sa și impactul pe care l-a generat.
Premiul pentru cel mai bun aport ştiinţific Alin Marius ANDRIEȘ, Nicu SPRINCEAN, Daniel JURAVLE, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași pentru lucrarea „Pandemia de COVID-19 și performanța companiilor românești”
Acest premiu este dedicat participanţilor din mediul ştiinţific la Conferinţa ECFS care au realizat o cercetare inovativă şi de impact
Premiul pentru cel mai loial participant ECFS din mediul universitar Lect. univ. dr. Sergiu GOLUB, Universitatea Babeș-Bolyai
Acest premiu recunoaște eforturile cadrelor didactice în participarea an de an la Conferinţa ECFS. (intervenții/participări)
Premiul pentru cel mai loial participant ECFS din mediul de afaceri Ștefan PRIGOREANU, CEO, Millenium Insurance Broker
Acest premiu recunoaște eforturile reprezentanților mediului de afaceri în participarea an de an la Conferinţa ECFS. (intervenții/participări)
Premiul pentru cel mai bun susţinător al evenimentului Universitatea Transilvania din Brașov – Prof. univ. dr. Marius DINCĂ
Acest premiu recunoaște eforturile universităţilor în participarea la Conferinţa ECFS. Universitățile sunt evaluate pe baza numărului de participanți la Conferința ECFS.
Premiul de excelenţă Drd. Narcis PĂVĂLAȘCU, Președinte Asociația Centrul de Arbitraj și Mediere în Asigurări (ACAMA)
Acest premiu se acordă persoanei care a oferit suport semnificativ evenimentului și întregii activități a ISF.