Cursul se adresează angajaților din departamentele financiar-contabile şi management al riscului din cadrul instituțiilor de credit, IFN-uri, asigurări şi firme de investiții, middle managementul din aceste instituții, precum și altor persoane interesate.
Participanții la curs vor dobândi o înțelegere a pieței OTC, a infrastructurii acesteia, a instrumentelor financiare tranzacționate și a modului de realizare al tranzacțiilor pe aceste piețe.
1. Definirea piețelor OTC
- Definire
- Exemple
2. Infrastructura piețelor OTC
- Cerințe legale pentru operatorii care activează pe aceste piețe
- Participanți
3. Instrumente tranzacționate pe piețele OTC
- Piața monetară
- Piața valutară
- Instrumente financiare derivate
Investiția include suport de curs online de tipul share screen și suport din partea trainerului pe durata parcurgerii cursului, precum și diploma de participare.
Cursul prezintă modul de funcționare al piețelor OTC, reglementările în vigoare, precum și infrastructura necesară unei instituții financiare pentru tranzacționarea produselor financiare pe piața OTC, așa cum aceasta este definită de EMIR, MiFID II, Dodd-Frank Act.
De asemenea cursul prezintă și principalele instrumente tranzacționate pe piețele OTC, principiile de evaluare precum și modul de realizare al tranzacțiilor.
Cursul va fi organizat online prin intermediul Zoom (prin două sesiuni de curs) în datele: 02.03.2025 - Sesiunea I, în intervalul orar: 18.00-21.00 și 03.03.2025 - Sesiunea II în intervalul orar: 18.00-21.00.
Acest tip de curs nu acoperă necesarul de formare profesională iniţială / continuă conform Regulamentelor ASF în vigoare pentru acest segment!
ADRIAN CODIRLAŞU, CFA, este un profesionist cu peste 20 de ani de experiență în sistemul financiar.
Adrian deţine certificarea CFA din anul 2006 şi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanţe internaţionale. Adrian are o experienţă de peste 11 ani în managementul riscului și de 5 ani ca Senior Options Dealer în sistemul bancar. Totodată, acesta este Profesor asociat al Şcolii Doctorale de Finanţe Bănci – DOFIN, în cadrul căreia predă materii precum piete financiare, instrumente derivate şi managementul riscului.
În ultimii 15 ani, Adrian a fost membru al Comitetului Director al CFA România, iar în perioada 2009 – 2011, precum și intre anii 2015 – 2020 a fost Preşedintele acestei asociaţii.
Între 2011-2013, Adrian a fost preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari - Bancari din România. De asemenea, Adrian a ocupat poziţia de Economist Senior în cadrul departamentul de cercetare din cadrul Băncii Naţionale a României pentru aproape 6 ani.