Institutul de Studii Financiare continuă și anul acesta, în parteneriat cu universități de prestigiu din România, programul SmartFIN@ISF - Seminare de Perfecţionare Vocaţională. Acesta are drept obiectiv îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor studenților, viitori consumatori de servicii financiare (la finalul studiilor) dar și potențiali angajați în piețele financiare (asigurări, bănci, pensii private, investiții).
Proiectul a luat naștere în 2021 și a inclus până în prezent 87 de întâlniri la care au participat aproximativ 6500 de studenți. Aceștia au primit certificate de participare din partea ISF, recunoscute de instituțiile active în domeniul piețelor financiare nebancare.
„Proiectul SmartFIN continuă și în această primăvară cu prezentări interesante și utile, realizate de specialiști din piețele financiare nebancare, pentru studenții din facultățile cu profil economic din România. Edițiile anterioare s-au bucurat de un interes major din partea studenților, evenimentele desfășurate on-line și on-site atrăgând mii de studenți în fiecare an. Am remarcat, pe de o parte, sprijinul acordat de universitățile partenere în promovarea acestor evenimente în rândul studenților, iar pe de altă parte foarte buna colaborare cu partenerii noștri din proiect, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, dar și cu celelalte entități din piețele financiare nebancare. Suntem convinși că printr-o foarte bună colaborare între mediul academic, autorități și mediul de afaceri putem contribui la creșterea gradului de educație financiară în rândul tinerilor. ”, a declarat domnul Marian Siminică, Director executiv ISF.
Proiectul presupune susținerea de seminare ce includ:
- prezentări interactive pe subiectul carierei (recrutare, dezvoltare personală), pornind de la cerințele pieței/companiilor și continuând cu dificultățile cu care se confruntă viitorii angajați, mai ales în context pandemic;
- prezentări de studii de caz, aspecte tehnice și practice din domeniul asigurărilor, pieței de capital, pensii private.
Seminarele sunt susținute de experți în domeniu, din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, Institutului de Studii Financiare sau al membrilor asociațiilor profesionale din domeniul financiar, partenere ISF.
Numărul de locuri la aceste sesiuni este limitat la 50 pentru a oferi un suport eficient celor prezenți.
Ca urmare a participării, studenții vor primi Certificate de participare eliberate de ISF și recunoscute de instituțiile ce activează în domeniul piețelor financiare non-bancare.
Mai multe informații despre planificarea sesiunilor și despre invitații speciali care vor participa la aceste seminare, găsiți aici: https://www.isf.ro/ro/educatie-financiara-Seminare-SmartFIN-in-perioada-ianuarie-mai-2023