Institutul de Studii Financiare şi Autoritatea de Supraveghere Financiară în parteneriat cu Universitatea "Titu Maiorescu" din București vă invită în data de 15 aprilie 2025, ora 10:00 – la Seminarul de Perfecționare Vocațională SmartFIN@ISF şi Laboratorul Academic ASF. Seminarul cuprinde prezentări interactive, prezentări de studii de caz, aspecte tehnice și practice din domeniul protecţiei cibernetice.
Invitați speciali la sesiunea 15 aprilie 2025:
Prof.univ.dr. Marian SIMINICĂ, Director executiv al ISF și profesor universitar doctor la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, susține cursuri la disciplinele Analiză economico-financiară și Diagnosticul financiar al firmei și este conducător de doctorat în domeniul Contabilitate. Are o experiență bogată în managementul universitar, ocupând funcția de Prodecan al Facultății (2008 – 2012), responsabil cu cercetarea științifică și asigurarea calității învățământului, precum și pe cea de Decan, în perioada 2012 – 2016. A fost Vicepreședinte al Consiliului Director al Asociației Facultăților de Economie din România (2012-2016). Este membru al mai multor asociații profesionale din domeniul economic, respectiv: expert evaluator ANEVAR, fiind Secretar General al asociației în perioada 2016-2017; expert contabil, membru CECCAR; consultant fiscal, membru CCFR. Din anul 2014 este Vicepreședinte al Societății Române de Analiză Economico - Financiară (SRAEF). Din anul 2017 este membru al Comisiei CNATDCU ”Științe Economice și Administrarea Afacerilor”, iar din anul 2018 membru al Comisiei de experți permanenți ARACIS, contribuind la evaluarea externă a numeroase programe de studii de licență și masterat din domeniul economic. Are o vastă experiență în activitatea de cercetare științifică concretizată în publicarea a 7 cărți și manuale universitare, peste 60 articole în reviste de specialitate, dintre care 12 articole în reviste indexate Web of Science cu AIS nenul, participarea la conferințe naționale și internaționale, participarea la contracte de cercetare științifică ca director de grant sau membru în echipa de cercetare. Este recenzor pentru mai multe reviste indexate Web of Science și membru în comitetul de redacţie pentru mai multe reviste indexate în Baze de Date Internaționale. Direcțiile principale de cercetare sunt: performanțele financiare și riscurile întreprinderilor; analize economico-financiare sectoriale; modele de cercetare a comportamentului întreprinderilor.
Călin RANGU – lector universitar doctor inginer economic, are o experiență de 30 de ani în domeniul financiar-bancar, în domeniul managementului guvernanței, a managementului IT și al riscurilor operaționale, a tehnologiilor financiar-bancare, a supravegherii piețelor financiare, din care peste 20 ani de management strategic și operațional, activând 12 ani ca director de direcție în cadrul autorităților de reglementare și supraveghere financiară – bancară (ASF, BNR) şi al Fondului de Garantare a Asiguraților, 8 ani director în cadrul Raiffeisen Bank România și doi ani CEO al subsidiarei Raiffeisen Informatik în România, 5 ani ca președinte al Institutului de Studii Financiare și membru în boardul EFICERT (European Financial Certification Organisation), 4 ani vicepreședinte al Comitetului InsurTech și 7 ani membru al Comitetului pentru Inovații Financiare și Protecția Consumatorilor din cadrul Autorității Europene de Asigurări și Pensii Ocupaționale/Frankfurt, membru al European Financial Innovation Forum la nivelul UE, decan şi lector universitar al Facultății de Științe Economice si Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Danubius, expert în economie digitală, înregistrat în registrul REXCD al Ministerului Cercetării, Invocării și Digitalizării. Călin Rangu a primit o serie de premii în domeniul managementului, a publicat două cărți, capitole de carte, două manuale de curs, o serie de articole științifice, peste 100 de articole de specialitate în domeniul financiar-bancar, IT, Fintech, al tehnologiilor bancare, al securității sistemelor informatice si multe altele.
