01 Octombrie 2024

Institutul de Studii Financiare și Autoritatea de Supraveghere Financiară în parteneriat cu Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca vă invită în data de 9 octombrie 2024, ora 11:20 – la Seminarul de Perfecționare Vocațională SmartFIN@ISF & Laboratorul Academic ASF. Seminarul cuprinde prezentări interactive pe subiectul carierei și prezentări de studii de caz, aspecte tehnice și practice din domeniul inteligenţei artificiale în piaţa financiară şi piaţa investiţiilor.


Invitați speciali la sesiunea 9 octombrie 2024:

Prof.univ.dr. Marian SIMINICĂ - Director executiv al ISF și profesor universitar doctor la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, susține cursuri la disciplinele Analiză economico-financiară și Diagnosticul financiar al firmei și este conducător de doctorat în domeniul Contabilitate. Are o experiență bogată în managementul universitar, ocupând funcția de Prodecan al Facultății (2008 – 2012), responsabil cu cercetarea științifică și asigurarea calității învățământului, precum și pe cea de Decan, în perioada 2012 – 2016. A fost Vicepreședinte al Consiliului Director al Asociației Facultăților de Economie din România (2012-2016). Este membru al mai multor asociații profesionale din domeniul economic, respectiv: expert evaluator ANEVAR, fiind Secretar General al asociației în perioada 2016-2017; expert contabil, membru CECCAR; consultant fiscal, membru CCFR. Din anul 2014 este Vicepreședinte al Societății Române de Analiză Economico - Financiară (SRAEF). Din anul 2017 este membru al Comisiei CNATDCU ”Științe Economice și Administrarea Afacerilor”, iar din anul 2018 membru al Comisiei de experți permanenți ARACIS, contribuind la evaluarea externă a numeroase programe de studii de licență și masterat din domeniul economic. Are o vastă experiență în activitatea de cercetare științifică concretizată în publicarea a 7 cărți și manuale universitare, peste 60 articole în reviste de specialitate, dintre care 12 articole în reviste indexate Web of Science cu AIS nenul, participarea la conferințe naționale și internaționale, participarea la contracte de cercetare științifică ca director de grant sau membru în echipa de cercetare. Este recenzor pentru mai multe reviste indexate Web of Science și membru în comitetul de redacţie pentru mai multe reviste indexate în Baze de Date Internaționale. Direcțiile principale de cercetare sunt: performanțele financiare și riscurile întreprinderilor; analize economico-financiare sectoriale; modele de cercetare a comportamentului întreprinderilor.

 

Paul DUMITRU - lucrează în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, Serviciul de Monitorizare și Educație Financiară. Cu o carieră care se întinde pe parcursul a peste 20 de ani (din care 15 ani în asigurări) domnul Dumitru a lucrat pentru diverse comp anii multinaționale și locale în servicii financiare corporative și antreprenoriale unde a deținut mai multe poziții manageriale atât la nivel local cât și regional (în Europa Centrala și de Est). Este absolvent, șef de promoție, al Politehnicii din București, deține un doctorat din partea Manchester Metropolitan University (UK), un MBA (ASE / University of Ottawa) și este Chartered Property and Casualty Underwriter, o certificare în asigurări din partea The Institutes (US).

 

Kristof KONDRAT - a urmat cursurile facultății de Business din Cluj Napoca. A început să cochetezee cu investițiile încă din tinerețe, urmând ca în 2017 să își deșchidă primul cont de tranzacționare la un broker local. Începând din 2018 a avut și un videoblog, cu numele “Minutul financiar” unde promova educația financiară pe înțelesul studenților cu videoclipuri scurte. Din martie 2021 ocupă funcția de Broker de Acțiuni. Aici a luat parte în procesul de listare a companiilor și în plasamentele private. Din martie 2023 ocupă funcția de Manager Regional în cadrul companiei BT Asset Managmement SAI SA.

 

Alexandru TUDOR – a studiat în Olanda la University of Twente, profilul Business & IT. În perioada studiilor universitare, a descoperit o adevărată pasiune pentru investiții, deschizând primul său cont de tranzacționare la o casă de brokeraj din România. Odată cu pasiunea a venit și curiozitatea de a învăța mai multe și a se specializa, așa că după terminarea studiilor universitare, s-a înscris la programul CFA (Chartered Financial Analyst), în prezent fiind candidat pentru ultimul nivel al certificării. Din toamna anului 2022, face parte din echipa BT Asset Management, unde contribuie la administrarea fondurilor de investiții. Pe lângă activitatea academică și profesională, Alexandru a fost președinte al clubului Interact Sibiu, unde și-a dezvoltat abilitățile de leadership și implicarea în comunitate.

-